KOOTWIJK 10-04-2014 - Kinderen uit Kootwijk hebben woensdagmiddag samen met wethouder Hans van Daalen een koningslinde geplant op de Blaupot ten Catehof ter herinnering aan de troonsbestijging van Willem Alexander op 30 april vorig jaar. Bovendien werd een groene schatkist begraven met daarin ‘dromen van Kootwijkers voor de koning en voor het eigen dorp’.

De kist wordt volgens voorzitter Marjo van den Berg van belangenvereniging Kootwijk Vooruit over een jaar of tien weer opgegraven en geopend. ,,Dan kunnen we zien of er wensen zijn uitgekomen en op dat moment terugkijken hoe jonge en oudere Kootwijkers er tien jaar terug over dachten'', licht ze toe. In de kist zitten onder meer kindertekeningen, foto's en geschreven wensen en overpeinzingen.

Kootwijk is het laatste dorp in de gemeente Barneveld waar de koningslinde (en in Garderen een koningseik) is geplant. ,,Dat klopt'', reageert de voorzitter. ,,We hadden wat tijd nodig om een plek te kiezen waar een solitaire boom kan staan, tussen al het groen wat in Kootwijk al aanwezig is. Dat is het nieuwbouwproject Blaupot ten Catehof geworden.''

Op de foto kijken wethouder Van Daalen en kinderen toe hoe Kootwijkers Jaap Vlasblom (rechts) en Kees Achterberg de schatkist op zijn plek leggen.

Bron: Barneveldse Krant