Wijkplatform Gemeente Barneveld

Aan alle wijkplatforms is gevraagd om zich op de informatiepagina van de gemeente Barneveld voor te stellen. Ditmaal is het de beurt aan Wijkplatform Kootwijk Vooruit. Het Wijkplatform Kootwijk Vooruit bestaat uit mevrouw Marjo van de Berg (voorzitter), de heer René Benneke (penningmeester), mevrouw Yvonne van den Ende (secretaris), Yvonne Apeldoorn (bestuurslid), Simone van de Lindt (bestuurlid), Jaap Vlasblom (bestuurslid).

De werkzaamheden van het wijkplatform bestaan o.a. uit een ziend oog in het dorp en een luisterend oor voor de bewoners van het dorp. Driemaal per jaar is er een gezamenlijk overleg met de betrokken instanties, zoals politie, de gemeente en Staatsbosbeheer om de zaken die er dat moment spelen te bespreken. Dit jaar is o.a. besproken: parkeerplaatsproblematiek, vergunning voor evenementen, wegenonderhoud, verkeersborden, snelheid, bosspeelplaats, regenwateroverlast, kunststofafval en ontheffingen Kootwijkerdijk. Dit is heel wat voor een klein dorpje. Deze vergaderingen die wij houden zijn openbaar dus voor een ieder toegankelijk. De data, tijdstip en locatie wordt op de website van Kootwijk Vooruit vermeld (www.kootwijkvooruit.nl).

Contact

Kootwijk Vooruit heeft ook een eigen e-mailadres, te weten: info@kootwijkvooruit.nl. Hiervan wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt voor de communicatie tussen de verschillende instanties en het wijkplatform. De leden van de wijkplatform zijn tevens ook de bestuursleden van de bewonersvereniging Kootwijk Vooruit en deze bestond dit jaar 65 jaar. Er zijn leuke jubilea activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Kootwijk. Zie voor meer informatie onze website www.kootwijkvooruit.nl.

Doelstelling wijkplatform

Een wijkplatform is een samenwerkingsverband tussen gemeente en wijkbewoners. Een wijkplatform verkleint de afstand tussen gemeente en de wijkbewoners. De leden van een wijkplatform zijn bewoners die zich vrijwillig hebben aangemeld. De gemeente ondersteunt het platform met de beleidsmedewerker integrale veiligheid, de jongerenwerker en de rayonbeheerder. Van de politie maakt de gebiedsagent deel uit van het platform en van de woningstichting een woonconsulente.

Bron: Gemeente Barneveld