KOOTWIJK - De Bunte Vastgoed Ede wil in overleg met de gemeente Barneveld zes woningen bouwen aan de Blaupot ten Catehof in Kootwijk. Het gaat om drie twee-onder-één-kappers. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens een ledenvergadering van Kootwijk Vooruit.

Timo Wagteveld van de gemeente lichtte het plan toe. Aan de Blaupot ten Catehof staan nu al zes huizen. Voor de realisatie van de twee-onder-één-kappers is een wijziging van het oorspronkelijke bestemmingsplan noodzakelijk. Als alle procedures zijn doorlopen en geen bezwaren worden ingediend, zou medio 2015 begonnen kunnen worden met de bouw.

De bijeenkomst werd bezocht door ongeveer dertig leden. Volgens voorzitter Marjo van den Berg zijn er de afgelopen tijd meerdere Kootwijkers lid geworden van de belangenvereniging.

In een vorige vergadering werd gesproken over een zorgplan voor Kootwijkers in samenwerking met verzorgingshuizen in onder meer Barneveld. Er wordt nog overlegd welke activiteiten eventueel georganiseerd kunnen worden voor onder anderen ouderen.

Momenteel zijn er enkele inwoners die oudere plaatsgenoten bezoeken, wordt op iedere eerste woensdagavond van de maand een soos georganiseerd en wordt jeu de boules gespeeld. Suggesties voor nieuwe activiteiten zijn welkom, aldus de belangenvereniging.

Binnen het wijkplatform is gesproken over diverse zaken, zoals autoinbraken, snelheidscontroles in het dorp, het loskoppelen van het regenwater van de riolering en de asfalteringswerkzaamheden op de Heetweg.

Tijdens de rondvraag werd opgemerkt dat er aan de Nieuw Milligenseweg lantaarns staan die groen licht geven. Dit is waarschijnlijk led-verlichting.

Verder werd aandacht gevraagd voor het onderhoud van de begraafplaats en het lemen voetpad naast de Heetweg dat door ruiters wordt gebruikt en na regen niet bewandelbaar is.

Aan het einde van de Heetweg wordt momenteel een fietspad richting Harskamp gerealiseerd, maar het fietspad over de heide naar Stroe en Kootwijkerbroek zou ook wel onderhoud kunnen gebruiken, werd opgemerkt.

Daarnaast werd een vraag gesteld over de opstelling van afvalcontainers van bewoners van de Blaupot ten Catehof en of de bewegwijzering naar Radio Kootwijk kan worden verbeterd.

Voorzitter Marjo van den Berg werd tijdens een bestuursverkiezing unaniem herkozen.

Bron: Barneveldse Krant